Luulosairas puhutteli lukiolaisiaArgan istuu syvälle tuoliinsa uppoutuneena keskellä huonetta ja huutaa apua, mutta kukaan ei näytä kuulevan. Kuoleeko hän nyt?

Kävimme keskiviikkona 18.1. kymppiluokkien äidinkielen opiskelun tiimoilta Kansallisteatterissa katsomassa Molièren 1600-luvulla kirjoittaman näytelmän Luulosairas, jonka päähenkilö Argan luulee olevansa kuolemansairas. Hän haluaakin naittaa tyttärensä Angeliquen juuri lääkäriksi valmistuneelle pojalle, jotta hänellä olisi koko ajan lääkäri lähipiirissä. Angelique on kuitenkin rakastunut toiseen mieheen eikä pidä ajatuksesta, että hänen pitäisi naida tuo isänsä suosima ällötyksen perikuva. Lopuksi Argan hyväksyy tyttärensä haluaman avioliiton ja ryhtyy itse lääkäriksi.

"Näytelmä oli monipuolinen ja huvittava, vaikka näytelmän miljöö olikin vain yksi huone", pohtivat  Anna 10C ja Lotta 10B. Kun näytelmän tapahtumat sijoittuivat yhden huoneen sisälle, on näyttelijöiden tärkeää ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan ilmein ja elein, missä he onnistuivat todella hyvin. "Näytelmän huumorikin perustui suurelta osin juuri ilmeisiin ja pieniin eleisiin", sanoo Santeri 10B. Helka 10C toteaa: "Luulosairas muutti käsitykseni yhteiskunnan kärkihenkilöistä, kuten lääkäreistä, ja sai ajattelemaan, kannattaako heihin luottaa niin sokeasti."

Kaisla 10A

Väliajalla nautittiin hyvästä seurasta ja lämpiön tunnelmasta.