Kokemuksia ja ajatuksia avointen ovien päivästäLauantaina 21.1.2017 oppilaiden koulupäivä kesti yhdeksästä yhteen. Vanhemmilla ja kouluun tutustujilla oli mahdollisuus tulla seuraamaan kolmea tuntia neljästä. Monissa luokissa oli päivän aikana useita aikuisia seuraamassa opetusta. Koululla oli kaksi kahviota, voimatalosta löytyi lapsiparkki ja koululla pidettiin Jumun  päätöskonsertti, jota oli mahdollisuus mennä kuuntelemaan.

Kävimme äidinkielen tunnilla kiertelemässä koululla ja haastattelimme muutamaa vierailijaa. Heidän mielestään koulu vaikutti mukavalta ja oppitunnit vaihtelevilta. Vanhemmilla oli mahdollisuus tavata opettajia sekä keskustella muiden vanhempien kanssa. Päivä oli sekä oppilaiden että vierailijoiden mielestä mukava.

Kävimme 5B-luokassa, jossa eräs vanhempi kertoi seuranneensa tyttärensä koko koulupäivää ja oli  itsekin aikaisemmin käynyt kouluamme. Opettajienkin mielestä päivä oli onnistunut ja hyvä mahdollisuus sekä vanhemmille että mahdollisille kouluun hakijoille tutustua kouluun ja sen henkilökuntaan. Vaikka kyseessä olikin lähes tavallinen koulupäivä, tunnit olivat rennompia.

Maria kertoi saapuneensa noin kymmenen aikaan koululle ja menneensä ensimmäiseksi katsomaan äidinkielen opetusta. Hänen mielestään opetus on muuttunut paljon hänen omista kouluajoistaan ja esimerkiksi teknologiaa käytetään enemmän. Marian lapsi on hakemassa ensimmäiselle luokalle ensi vuonna, joten hän kävi infotilaisuudessa. Infossa kerrottiin viidennen luokan Saksan vaihtomatkasta, ja häntä jännitti, tulisiko hänen lapsensa pärjäämään kielitaidollaan. Mariasta koulu on hieno ja viihtyisä. Hänestä oppilaiden tekemät maalaukset seinillä ovat hauska idea.

Kysyimme myös Mika ja Désirée Aspisen mielipidettä avoimien ovien koulupäivästä. He pitivät ajatuksesta, että kerrankin pääsee kurkistamaan kulissien taakse. Opetus oli mukavan oloista, koska se ei ollut liian vakavaa vaan tapahtuu leikkien avulla, ja oppilailla on kivaa koulussa.

Sara,Terhi, Ada, Henna, Vera, Liina ja Venny 7B