Venäjänlukijat opintomatkalla PietarissaLokakuun 24. päivä oli vihdoin meidän eli abien venäjänkurssin aika lähteä matkalle Pietariin. Noin kolmen tunnin junamatkan jälkeen tulimme perille. Jatkoimme siitä tietenkin kävellen eteenpäin Pietarin keskustan suuntaan. Aamupalaksi söimme myös tyypillistä venäläistä ruokaa eli esimerkiksi blinejä.

Kaupunkikierroksen jälkeen saavuimme koululle, jossa meidät toivotettiin tervetulleiksi. Sen jälkeen tutustuimme vaihto-oppilaisiin, joiden kanssa lähdimme sitten myös koulupäivän päätteeksi kotiin.

Seuraavana päivänä meille esiteltiin koulua ja saimme myös osallistua parille oppitunnille. Oli erittäin kiinnostavaa nähdä, miten Venäjällä opetus toimii, vaikkemme ihan kaikkea ymmärtäneetkään.

Neljän päivän aikana meillä oli paljon ohjelmaa. Näimme kaikki tärkeimmät nähtävyydet kuten Piskarjovkan hautausmaan, Eremitaasin ja Iisakinkirkon. Jokainen meistä oppi paljon uutta venäläisestä kulttuurista näiden parin päivän aikana. Pietari on kuitenkin niin iso kaupunki, että paljon enemmän nähtävää ja opittavaa olisi vielä kuitenkin ollut. Aika ei vain yksinkertaisesti riittänyt.

Kia 12A

Pietarilaisen ystävyyskoulun sotamuseossa