Maajoukkuepelaaja vieraana Hockey-kerhossaHelsingin Saksalaisen koulun Hockey-kerhon osallistujat pääsivät viime torstaina Lastenlehdon puistossa nauttimaan tähtivieraan vetämistä treeneistä.

Saksalaisen yli 60-vuotiaiden maajoukkueen pelaajan Michael "Mike" Müllgesin ohjauksessa harjoittelivat 1.–5.-luokkalaiset paitsi pallon kuljettamista ja maalivetoa, myös joukkueena ympyrässä seisten peliin virittäytymistä.

"Tehdäänkö hockeyssa aina näin”, kysyi yksi osallistuja sen jälkeen, kun piirissä  seisovat pelaajat olivat koputtaneet mailoillaan tekonurmen pintaa ja huutaneet “Yeah!”. “Kyllä, hockey on joukkuelaji, jossa pitää pelata hyvin yhdessä, muuten ei voi voittaa”, kertoi hockeykonkari.

Hockey-kerhon tähtivieras asuu suomalaisen vaimonsa kanssa Espoossa. Vuosina 1969–1986 hän pelasi Saksan 1. ja 2. Hockey-Bundesligan eri seuroissa. Tällä hetkellä hän pelaa Saksan yli 60-vuotiaiden maajoukkueessa ja toimii heidän kapteeninaan. Tämän vuotisissa MM-kisoissa Australiassa hänen joukkueensa sijoittui neljänneksi.

Koulun syysloman jälkeen hockey-kerho jatkuu Hakaniemen Arena-Center-hallissa. “Ulkokentällä urheilulajiamme kutsutaan maahockeyksi, ja kun siirrytään halliin puhutaan sisähockeystä”, kertoo hockey-kerhon vetäjä Paavo Ondreka. Sisähockeyn säännöt eroavat maahockeyn säännöistä. “Sisällä palloa saa pelata vain maata pitkin lukuun ottamatta maalilaukausta maaliringin sisältä. Pallon lyöminen ei ole sallittua”, selittää Helsingin Abc-team-hockeyseuran nuortenvalmentaja sisä- ja ulkopelin sääntöjä.

“Tuutko tänne joskus uudestaan?”, lapset haluavat tietää tähtivieraalta kerhon lopuksi. “Tulen, mielelläni.”, vastaa Mike. Kuulostaa lupaavalta!

Teksti: Paavo Ondreka
Suomennos: Paavo Ondreka ja Suvi Leinonen-Ondreka


Pääsimme kuvaan oikean maajoukkuepelaajan kanssa.


Hockey-kerholaiset keskittyneesti mukana.

Tähtäys, laukaus, maali! Näin se toimii.


Joukkuehenki on maahockeyssa kaiken A ja O.