Reissussa RantasalmellaMaanantaiaamuna 29.8. me kaikki ysiluokkalaiset lähdimme vihdoin kauan odotetulle Rantasalmen-matkalle. Pysähdyimme matkan varrella lounaalle ja sen lisäksi Lampolan tilalla, jossa opimme asioita tilan jokapäiväisestä elämästä ja eläinten hoitamisesta. Saavuttuamme Rantasalmelle meillä oli iltaan asti vapaa-aikaa, ja yhdeksältä söimme vielä iltapalan. 

Seuraavan päivän aktiviteetteihin kuuluivat kalastus ja erätaitojen oppiminen. Niihin lukeutuivat nuotion sytyttäminen tuluksilla, teltan ja retkikeittimen kokoaminen sekä käyttäminen. Illalla järjestettiin vielä rantasauna.

Keskiviikkona kävimme kalliokiipeilemässä ja SUP-lautailemassa saariston vesillä. Loppuilta meillä oli vapaa-aikaa.

Viimeisenä kokonaisena päivänä kisailimme yhdessä erilaisissa lajeissa mukaan lukien kirveenheitto, jousiammunta, lassoaminen sekä älypelit. Iltapäivällä matkustimme yhdelle monista saarista, jossa monet pienet tehtävä odottivat meitä. Meidän piti esimerkiksi tunnistaa eri kasveja. Iltapalan söimme kodassa.

Perjantaina matkustimme takaisin Helsinkiin. Matkalla poikkesimme kuitenkin Olavinlinnaan.

Kokonaisuudessaan matka oli hyvin onnistunut ja ohjelma oli hyvin sopusuhtainen: vapaa-aikaa ei ikinä ollut liian vähän. Me toivomme, että te tulevatkin ysiluokkalaiset viihdytte Rantasalmella!

Emma ja Anni 9C