5B tutustui menneisyyteen hautausmaallaViidennet luokat ovat aloittaneet historian opiskelun. Uusi oppiaine tehdään tutuksi omaan lähihistoriaan tutustumisen kautta. Kun alakoulu vietti 19.8. perinteistä rantapäiväänsä Hietaniemen uimarannalla, tekivät 5B:n oppilaat pienryhmissä kävelyretkiä läheiselle Hietaniemen hautausmaalle historianopettaja Marja Mannerin seurassa. Tarkoituksena oli oivaltaa, kuinka historiasta on saatavilla tietoa monenlaisista ympäristöistä. Vanhat hautakivet ja muistomerkit kertovat omaa tarinaansa menneisyyden ihmisten elämästä ja kohtaloista. Kohdevalintaa aluksi kummastelleet oppilaat innostuivat nopeasti hautausmaan salaisuuksista. Hietaniemi sai monet muistamaan tarinoita oman suvun vaiheista.

Vuonna 1829 perustettu Hietaniemen hautausmaa on yksi kaupunkimme kauneimmista paikoista. Saimme ihailla sitä mitä hurmaavimman kesäsään lämmössä.

Sankarihauta
Kuva ja teksti: Marja Manner

”Hautausmaalla oli kiehtovinta käydä sankarihaudoilla. Siellä pystyi muistelemaan kaikkea hienoa! Tosin olihan hautausmaalla vähän karua, mutta toisaalta hyvin kaunista ja rauhallista. Oli hienoa katsoa hautoja ja muistella kaikkea.”
Elsi, 5B

” Mieleeni jäivät presidenttien haudat ja erilaiset etu- ja sukunimet (hautakivissä). Esimerkiksi nimi Lelu.”
Alexander, 5B

” Urho Kekkosen hauta oli hyvin suuri, ja Harri Holkerin haudan päällä oli kaunis joutsen. Taideteoksen nimi oli ”Veden muisti”. Sankarihauta-alue oli hyvin kaunis. Sinne oli haudattu sodassa kuolleet miehet. Siellä oli myös Mannerheimin hauta. Tämä retki oli hyvin kiintoisa!”
Anna Ä., 5B