Luokkien 2B ja 2C yhteinen taidenäyttelyIloisen kirjava klovni, liekkien syömä aarrekartta, asteekkiaurinko väriloistossaan sekä paljon muita 2B- ja 2C-luokkalaisten tekemiä töitä on esillä Vihreässä salongissa, Helsingin saksalaisessa koulussa 24. huhtikuuta 2015 asti.

Kotkapiirustus koulun aulassa opastaa vierailijat yli 70 piirustuksen, maalauksen ja ompelutyön pariin Voimatalon alakertaan (iltapäivätoiminnan tiloihin). Vihreistä sohvistaan nimensä saanut "Vihreä salonki" on näyttelytilana töille, jotka oppilaat ovat toteuttaneet taide- ja käsityöopetuksessa.

Luokkien 2B ja 2C vanhempaintoimikunnan aloitteesta pystytettyä näyttelyä varten jokainen lapsi valitsi kaksi omaa työtään. Lapset myös perustelivat valintaansa töihin liitetyissä kommenteissa (saksaksi ja suomeksi). Osa töistä syntyi ryhmätyön tuloksena.

Näyttelytilan vieraskirjaan voivat vierailijat kirjoittaa paitsi nimensä myös vaikutelmiaan näyttelystä tai esillä olevista töistä. Näyttelyn loputtua 24. huhtikuuta luokkien opettajat luovuttavat vieraskirjan taiteilijoille.

Luokkien 2B ja 2C vanhempaintoimikunnat kiittävät oppilaita, opettajia, koulukuraattoria ja kaikkia näyttelyn järjestämisessä mukana olleita hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

Erityisen lämmin kiitos kuuluu kaikille näyttelyn avajaisiin 13. huhtikuuta osallistuneille vierailijoille. Heidän ansioistaan tilaisuudesta tuli mukava yhdessäolon hetki ja varmasti lasten mieliin painuva elämys.

(Paavo Ondreka & Suvi Leinonen-Ondreka)