Vakuuttavia ennätyksiä DSH-muusikoille Pariisissa!DSH:n delegaatio palasi voitokkaana takaisin; 36 ensimmäistä sijaa, 16 jatkoonpäässyttä Saksan loppukilpailuun

 

Sunnuntaina, 22.3.2015, päättyi Pohjois- ja Itä-Euroopan alueen maanosakilpailu Jugend musiziertin päätöskonsertilla Pariisin Saksalaisessa koulussa. 162 osallistujaa 14 Saksalaisesta koulusta olivat matkustaneet paikan päälle näyttääkseen osaamistaan soolo- ja ensemblekategorioissa, sekä klassisen että popmusiikin saralla. 36 osallistujaa lähettämistämme 53:ta sai nousta päätöskonsertin lavalle noutamaan diplominsa suurlähettiläs Dr. Susanne Wasum-Rainerilta ensimmäisen palkinnon kunniaksi.

16 osallistujallemme kilpailu on vasta seikkailun alku. He onnistuivat saamaan paikan Jugend musiziertin loppukilpailuun Hampurissa. Kun verrataan menneisiin vuosiin, jolloin 2014 kolme oppilastamme, ja 2013 viisi oppilastamme selviytyi loppukilpailuun, tämä vuosi on ehdoton ennätys Saksalaisen koulun historiassa. Erityisesti luokka 12c kunnostautui 18 ensimmäisen palkinnon ja viiden loppukilpailupaikan muodossa, vaikka melkein samaan aikaan ylioppilaskirjoitukset painoivat päälle. Toisessa iltakonsertissa Helsingin Saksalaisen koulun rehtori kiitti puheessaan Pariisin Saksalaista koulua onnistuneista järjestelyistä. Suurten suosionosoitusten saattelemana hän lisäksi julisti Helsingin Saksalaisen koulun vuoden 2016 juhlavuoden, "Jumu Pohjois- ja Itä-Eurooppa 20 vuotta", kisaisännäksi.

Jugend musiziertin toiminnanjohtaja Edgar Auer korosti puheessaan saksalaisten ulkomaankoulujen rikastavan Saksan sisäistä kilpailua, mutta toimivan myös uusien ja innovatiivisten kategorioiden katalysaattorina, kuten on jo ehtinyt tapahtua esimerkiksi popmusiikin saralla. Pohjois- ja Itä-Euroopan alueen musiikinopettajien konferenssissa maanosatoimikunnan puheenjohtaja Robert Bär ja hänen suomalainen kolleegansa Joonas Ruppel esittelivät Helsingin vuoden 2016 kilpailuohjelman. Tuleva kilpailu on osa Helsingin Saksalaisen koulun 135-vuotisjuhlallisuuksia. (24.3.2015)

Tulokset:

- Tuloslista klassinen musiikki 
- Tuloslista popmusiikki