Musiikkikoulu ja Band'SHelsingin Saksalaiseen kouluun on jo vuodesta 2007 kuulunut Musiikkikoulu, joka tarjoaa monipuolista tekemistä osana koulun iltapäivätoimintaa.

Tervetuloa Musiikkikouluun!

Vapaaehtoisuus, luovuus ja joustavuus ovat Musiikkikoulumme tunnustus.

Kysyntälähtöisen ja modulaarisesti rakennetun opetuksen ansiosta kurssivalikoima on oppilaskohtaista ja tukee kunkin henkilökohtaista musiikillista ilmaisua.

Vapaasti yhdistettävät vaihtoehdot täydentävät monipuolista kurssivalikoimaa: on klassisia soittimia, laulua ja bändisoittimia sekä Band’S-toimintaa eli bändisoittoa iänmukaisesti tarjottuna. Koulun kanssa yhteisesti järjestetään kuoro- ja orkesteritoimintaa, Kimu- ja Jumu-musiikkikilpailuihin osallistumista sekä musiikkityöpajoja.

Kaikilla on hyvät mahdollisuudet esiintymisiin erilaisissa tapahtumissa, ja kaikki voivat osallistua laajaan, koordinoituun projektityöhön. Musiikillinen edistyminen kirjataan osallistumistodistukseen, ja edistymistä seurataan myös koulun sisäisissä esiintymisissä, työpajoissa ja projekteissa. Musiikkiharrastuksen aloittamista helpottaa lapsille sopivien lainasoitinten valikoima, joka on musiikkikoululaisten käytettävissä.

Musiikkikoulun opetuksesta vastaavat ammattitaitoiset työntekijät. Soveltuvuus- tai pääsykokeita ei ole, ja Musiikkikoulun voi aloittaa myös kesken lukuvuoden. Nykyisin noin puolet DSH:n oppilaista käy myös Musiikkikoulua.

Musiikkikoulun ilmoittautuminen löytyy täältä, bändin ilmoittautuminen täältä.

Vuonna 2021 Musiikkikoulu liittyi Bundersverband Freier Musikschulen (BDFM) -yhdistykseen. Liittymiseen kuuluva sertifiointiprosessi saatiin onnistuneesti päätökseen, ja siitä lähtien Musiikkikoulu on saanut kantaa laatumerkkiä osoituksena erinomaisesta musiikkikoulusta ja laadukkaasta musiikin opetuksesta.