KerhotKERHOTOIMINTA 2023-2024

DSH-kerhoihin ilmoittaudutaan tänäkin lukuvuonna Wilman kautta. Ohjeet ovat näkyvillä Wilmassa viikon 35 aikana. Huomioi Futsal- ja Cuba mix -kerhojen tarkemmat ohjeet. 

Ilmoittautuminen alkaa 28.8.2023 klo 9 ja päättyy 1.9.2023 klo 23. Kerhot alkavat viikolla 36 (maanantaina 04.09.23).

Kerhotoimintaa tarjotaan tänä lukuvuonna luokille 3–11, poikkeuksena kuorotoiminta, joka on avoinna myös luokille 1–2. Jokainen oppilas voi ilmoittautua yhteen kerhoon.

Tervetuloa!

1. luokkien kuoro

Vetäjä: Anton Vuohtoniemi/Severi Ekström
keskiviikkoisin klo 14:00–14:45
tila 419 (musiikkiluokka)


2.–4. luokkien kuoro

Vetäjä: Anton Vuohtoniemi/Severi Ekström
torstaisin klo 14:30–15:15
tila 419 (musikkiluokka)

Kysymyksiä voi laittaa osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Severi Ekströmin sijaisena kuoronjohtajana toimii viikon 49 loppuun asti Anton Vuohtoniemi. Viikosta 50 alkaen Severi ottaa vetovastuun.
Kuorossa harjoittelemme monia erilaisia ​​kappaleita, myös tuttuja poplauluja, moniäänisesti ja joskus soittimilla säestäen. Toivomme vilkasta musiikkivuotta!


Toimittajakerho (luokat 4–11)

Pidätkö kirjoittamisesta, piirtämisestä, valokuvaamisesta tai oletko kiinnostunut kouluelämästä, politiikasta, historiasta, urheilusta, pelaamisesta? Haluatko julkaista omaa sisältöäsi koulun eri kanavilla? Tai jopa tehdä koulun lehteä? Silloin olet toimittajakerhossa juuri oikeassa paikassa! Voit vaikuttaa entistä enemmän DSH:n arkeen tuomalla esiin omia näkemyksiä, mielipiteitä ja ideoita! Näin hankit alustavaa kokemusta median ja journalismin alalta – ja pidät samalla hauskaa.

Toimittajakerho kokoontuu kahden viikon välein ja on avoin kaikille 4.–11.-luokkalaisille. Ryhmän ohjaaja Robert Stark opiskeli mm. germanistiikkaa ja suoritti maisterintutkinnon Freie Universität Berlinissä. Hän on kirjoittanut saksankielisten maiden eri medioihin yli 15 vuoden ajan.

Vetäjä: Robert Stark
joka toinen torstai klo 15:30–16:30
16 osallistujaa
tila 412


Valokuvauskerho (luokat 3–7)

Nykyään kaikilla on matkapuhelin ja siksi kaikki ottavat kuvia. Mutta se ei tarkoita, että valokuvat olisivat hyviä; hienon valokuvan ottaminen on nimittäin hyvin vaikeaa.

Valokuvakerhossa opimme ottamaan upeita valokuvia ja pitämään samalla hauskaa. Otamme kuvia pimeässä tekemällä valomaalausta taskulampulla, käytämme peilejä ja erilaisia ​​värisuodattimia, harjoittelemme kameran manuaalista käyttöä ja opimme valokuvaamaan ihmisiä ja luontoa. Ryhmän ohjaaja Johan Eichhorn on opettanut valokuvausta kymmenen vuotta. Hänen kuviaan ja videotaidettaan on ollut esillä lukuisissa gallerioissa ja museoissa.

Vetäjä: Johan Eichhorn
joka toinen keskiviikko klo 14:30–16:30
16 osallistujaa
tila 422 (kuvataideluokka)


Kuvataidekerho (luokat 3–6)

Kuvataidekerhossa kokeillaan erilaisia tekniikoita kaksi- ja kolmiulotteisissa töissä, mm. piirtämistä, maalaamista, rakentelua ja muovailua. Oppilaat harjoittelevat erilaisten välineiden käyttöä sekä omaa visuaalista ilmaisua. Kerhon tavoitteena on tarjota oppilaille hyviä kokemuksia taideopetuksesta ja kartuttaa heidän kädentaitojaan ja tietämystään sekä antaa mahdollisuus yhdessä harrastamiseen.

Vetäjä: Ria Häkkinen
torstaisin klo 14:15–15:45
16 osallistujaa
tila 422 (kuvataideluokka)


Tapahtumatekniikkakerho (luokille 8–12)

Oletko aina halunnut tietää, miten reaaliaikainen suoratoisto eli livestriimaus oikein toimii, miten järjestetään näytelmälle kunnon valaistus tai vahvistetaan bändin lavalla esittämää musiikkia? Haluat siis oppia tapahtumatekniikkaa? Tämä kerho on siihen juuri oikea paikka! Opit tapahtumien teknistä suunnittelua ja järjestämistä. Opit ääni-, valo- ja videotekniikan perusteita. Tavoitteena on, että voit taitoinesi olla mukana tukemassa ja avustamassa koulun tapahtumia. Kerho on mukana Jumu-viikolla.

Vetäjä: Dirk Schüssler
tapaamisten ajankohta sovitaan ryhmässä
tilat 310 (juhlasali) ja 419 (musiikkiluokka)


Teatterikerho (luokat 3–7)

Jos viihdyt mielelläsi lavalla, niin tämä kerho on juuri sinua varten. Liikuntaleikkien avulla perehdymme kerhossa eri rooleihin ja valmistelemme pieniä esityksiä. Erilaisten teatteri-ilmaisun keinoin pyrimme herättämään kiinnostuksen yleensäkin teatteria kohtaan. Niin suomen- kuin saksankielisetkin oppilaat ovat tervetulleita taiteelliseen ilmaisuun perehdyttävään harrastukseen.

Vetäjä: Ingrid Lipponen
torstaisin klo 14:15–15:45
16 osallistujaa
Luokka 310


Historioitsijoiden kerhot

Helsingin historia suurennuslasin alla (luokat 6–7)

Milloin ja missä Helsinki oikeastaan ​​perustettiin? Miten ihmiset liikkuivat? Mikä on Töölön tulli? Ja mistä Ruttopuisto ja Kolera-allas ovat saaneet nimensä? Mitä hautausmaa voi kertoa meille historiasta? Tutkimme näitä ja muita Helsingin historian kysymyksiä ja teemme retkiä paikan päälle.

Vetäjä: Uta-Maria Liertz
kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 14:15–15:45
16 osallistujaa 
Huone: 601

Koulun historiaa arkistosta (luokat 8–10)

Vuonna 2026 koulumme täyttää 145 vuotta ja vuonna 2031 peräti 150 vuotta. Tutkimisen arvoisia ja mielenkiintoisia aiheita on monia. Oliko meillä aina SV eli oppilasedustajat? Mistä perinteet tulevat? Minne leirikoulukohteisiin lähdettiin? Miten kansainvälinen koulumme oli eri aikoina? Koulun arkistossa on alkuperäisiä lähteitä, joiden avulla voimme syventyä tarinaan. Ehkä siitä syntyy näyttely, elokuva, kirja, blogi…

Vetäjä: Uta-Maria Liertz
kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 14:15–15:45
16 osallistujaa 
Huone: 601


Aqua-Club (luokat 3–4)

Tervetuloa kaikki 3.–4.-luokkalaiset, jotka haluatte oppia pitämään kaloja ja ylläpitämään akvaariota! Kalat ovat kaksikielisiä. Osallistujat huoltavat ja puhdistavat akvaariota, ruokkivat sen asukkaita ja oppivat paljon mielenkiintoisia faktoja akvaariokaloista ja muista vesieläimistä. Ohjelmassa on myös pienempiä retkiä.

Vetäjä: Heike Schlegel
torstaisin klo 14:10–15:10
12 osallistujaa 
tapaamispaikka alakoulun akvaarion edessä, 2. krs


Shakkikerho

Opi pelaamaan ajatuksella shakkia eli maailman johtavaa lautapeliä! Shakkikerhossa opitaan niin perussäännöt kuin shakkistrategioiden ja taktisten siirtosarjojenkin toteuttamista. Tietenkin joka kerta on myös jännittäviä shakkiotteluita! Kerhon pääopetuskieli on suomi.

Vetäjä: Esko Hakulinen
keskiviikkoisin klo 14:15–15:00, luokat 3–4
12 osallistujaa
Luokka 603

keskiviikkoisin 15:05–15:50, luokat 3-6  
12 osallistujaa
Luokka 603


Futsal/jalkapallo (luokat 3–6)

Futsalin ja jalkapallon perustaitoja ja peliä. Ilmoittautuminen tapahtuu täältä. Kerho on osa Helsingin kaupungin Harrastamisen Suomen malli -toimintamuotoa ja järjestetään yhteistyössä Helsingin Ponnistuksen kanssa.

Vetäjä: Outi Alakurtti
outi.alakurtti(at)helsinginponnistus.fi 
perjantaisin klo 15:00–16:00 - 8.9.2023 alkaen  
tila 310 (juhlasali)


Cuba mix (luokille 3–6)

Vauhdikkaalla ja hauskalla kurssilla tutustutaan kuubalaisten tanssien eri lajeihin, kuten salsaan, soniin, rumbaan ja afroon, kuhunkin ikätasoon sopivalla tavalla. Kurssi sopii sekä pojille että tytöille. Opetuskieli on suomi, mutta tanssin lomassa tutustutaan myös espanjan kielen alkeisiin. Ilmoittautuminen tapahtuu täältä. Kerho järjestetään yhteistyössä Tanssikoulu Sentimiento Mananan kanssa ja on osa Helsingin kaupungin Harrastamisen Suomen malli -toimintamuotoa. Huomioi paikka!

Vetäjä: Jesús La Rosa Pérez
maestrojesuslarosaperez(at)gmail.com
torstaisin klo 14:30–16:00 - 13.9.203 alkaen 
Paikka: Annantalo (Annankatu 30)'
(Kansakoulukadun kulmassa, ihan DSH:n lähellä)