KerhotKerhotoiminta 2018-2019

Ilmoittautumisia pyydetään lähettämään oppilaan nimellä ja luokalla varustettuna osoitteeseen ag(at)dsh.fi torstaihin 30.8. mennessä.

Kerhot alkavat viikolla 36 (maanantaina 3.9.). 

Jos oppilas haluaa ottaa osaa useampaan kuin yhteen kerhoon, niin pyydämme teitä ilmoittamaan järjestyksen sen mukaan, mihin oppilas haluaa ensisijaisesti jne. Tällä tavalla haluamme varmistaa sen, että mahdollisimman moni oppilas saisi ainakin yhden paikan jossain tarjoamassamme kerhossa.Tiedot luokkahuoneista julkaistaan ennen kerhojen alkua.

 

Liikunta

 

Jalkapallokerho luokille 1-4

Jalkapallokerho on varmasti viikon kohokohta kaikille jalkapalloilusta kiinnostuneille 1.-4. -luokkalaisille. Pelaatpa sitten intohimoisesti jalkapalloa pihalla, kadulla tai seurassa ja olet valmis antamaan kaikkesi voitosta, mutta myös hyväksymään tappion ja haluat tutustua rennossa ilmapiirissä uusiin kavereihin luokilta 1-4, niin olet tervetullut mukaan! Sillä tiimi on kaiken a ja o. Syyslomalle asti pelaamme ulkona tekonurmella, sen jälkeen sisällä Hakaniemen Arena Centerissä. Osallistumisen edellytykset: itsenäinen vaatteiden vaihto, hyvät sosiaaliset taidot ja lapsen valmiudet liikkua liikenteessä urheilupaikalle. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuessa etusijalla ovat edellisvuonna säännöllisesti jalkapallokerhoon osallistuneet, sekä 2 – 4-luokkalaiset.

Vetäjät: Dirk Hartmann; Florian Berger
Maanantaisin klo 14:15 -15:45

 

Lentopallokerho (luokille 8-12)

Kerhon tarkoituksena on:

parantaa erilaisia lentopallossa tarvittavia tekniikoita kuten aloitussyöttö, hihalyönti, sormilyönti, iskulyönti ja torjunta. Joukkueet pelaavat eri kokoonpanoissa: kaksi kahta vastaan, kolme kolmea vastaan, neljä neljää vastaan ja kuusi kuutta vastaan. Jos olet kiinnostunut liikunnasta ja ryhmässä toimimisesta niin kannattaa tulla mukaan kokeilemaan lentopalloa.

Tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin. Jos olet kiinnostunut kerhosta, voit kuitenkin jo ilmoittautua siihen.

 

Teatteri / Musiikki

Singknöpfe (Kuoro luokille 1-4)

Jos laulat mielelläsi ja olet 1.,2.,3. tai 4. -luokkalainen, niin tule mukaan laulamaan kuoroon.

Vetäjä: Juliana Glodde
Maanantaisin klo 13:15- 14 luokille 1-2
Tiistaisin klo 13:15 -14 luokille 3-4

 

Kuoro I (luokille 5-6)

Vetäjä: Severi Pfeiffenberger
Maanantaisin klo 15:00- 15:45

 

Kuoro II  (luokille 7-12)

Vetäjä: Severi Pfeiffenberger
Torstaisin klo 15:45-16:30

 

Orkesterikerho

Tule mukaan uuteen orkesterikerhoon. Orkesteri harjoittelee joka toinen keskiviikko (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) koulun musiikkiluokassa klo 14:10-15:45. Jos soitat jotain orkesterisoitinta (tai myös suurta kanteletta, kitaraa tai nokkahuilua) ja pystyt lukemaan nuotteja, olet tervetullut mukaan soittamaan kanssamme. Tarkoituksenamme on järjestää jonain koulupäivänä ns. orkesteripäivä, jolloin voimme harjoitella intensiivisesti.

Lisätietoja saa Severiltä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vetäjä: Severi Pfeiffenberger
Joka toinen keskiviikko 14:10-15:45

 

Teatterikerho (luokille 1-2)

Tervetuloa eka- ja tokaluokkalaisten omaan teatterikerhoon! Liikuntaleikkien avulla perehdymme kerhossa eri rooleihin ja valmistelemme pieniä esityksiä. Erilaisten teatteri-ilmaisun keinoin pyrimme herättämään kiinnostuksen yleensäkin teatteria kohtaan. Niin suomen- kuin saksankieliset oppilaat ovat tervetulleita taiteellista ilmaisua perehdyttävään harrastukseen.

Vetäjä: Ingrid Lipponen
Maanantaisin klo 15-16

 

Teatterikerho (luokille 3-4)

Haluatko pitää hauskaa näytellen ja kehittää ilmaisutaitoasi musiikin ja liikunnan avulla? Tutustumme myös pantomimiin. Tule vain rohkeasti mukaan, olipa äidinkielesi sitten suomi tai saksa. Kerhon tarkoituksena on osaltaan edistää suomalaisten ja saksalaisten oppilaiden kohtaamista rennossa ympäristössä.

Vetäjä: Susanne Leino
Torstaisin klo 14:15-15:15

 

Taide / Käsityöt

 

Ompelukerho (luokille 5-8)

Ompelukerhossa tutustumme erilaisiin tekstiilimateriaaleihin ja tekniikoihin. Ompelemme käsin ja ompelukoneella, kirjailemme, virkkaamme, painamme ja kudomme. Projekteina valmistamme tyynyjä, laukkuja, penaaleja ja paljon muuta kivaa. Tämän lisäksi opettelemme solmimaan sekä tekemään napinläpiä. Harjoittelemme myös piilosauman tekoa, vetoketjun kiinnittämistä ja opimme ompeluun liittyvää ammattisanastoa.

Kerho on tarkoitettu aloittelijoille ja edistyneemmille.

Vetäjä: Susanne Röcke
Maanantaisin klo 14:30 -16:00
Kerho alkaa 10.9.2017

 

Sarjakuvakerho (luokat 4-7)

Sarjakuvakerhossa suunnittelemme sarjakuvahahmoja, keksimme hauskoja tarinoita ja opimme käyttämään cooleja kirjasintyyppejä puhekuplissa. Kerhossa piirretään, maalataan, otetaan valokuvia… ja tehdään kaikkea muutakin, mitä vain mieleen juolahtaa. Kaikki lapset, jotka haluavat käyttää mielikuvitustaan ovat tervetulleita kerhoon!

Vetäjä: Juliane Foos
Torstaisin klo 15:00- 16:00


Taidekerho (luokille 2-4)

Kuvaamataitokerho on suunnattu kaikille kiinnostuneille 2.-4. -luokkalaisille. Kerhossa mm. piirretään, maalataan ja kuvitetaan sekä tehdään ryhmässä yhteisprojekteja. Myös musiikkia ja tarinoita käytetään inspiraation lähteenä. Kerhossa puhutaan saksaa, suomea ja englantia.

Vetäjä: Helena Ertz
Torstaisin klo 14:30-16:00

 

Luonnontieteet/Peli

Shakkikerho (luokille 1-4)

Pelaa shakkia huippujen tavoin! Shakkikerhossa opimme erilaisten leikkien ja mukavan pelaamisen kautta niin perussääntöjä kuin myös strategiaa ja teorioita. Kerho on kaksikielinen. ilmoittautuessa on mainittava, kumpi ryhmä on kyseessä.

Vetäjä: Esko Hakulinen
Tiistaisin klo 13:15-14:15 (aloittelijoille) ja 14:15-15:15 (aikaisemmin harrastaneille)

 

Aqua-Club (luokille 2-3)

Kerho on tarkoitettu 2.-3.-luokkalaisille kalojen hoidosta ja akvaariosta kiinnostuneille. Syyskuussa aloitamme akvaarion suursiivouksella ja jaamme samalla kalojen ruokkimisryhmät. Kalat odottavat teitä jo innolla, ihan kuten Heikekin. Tapaamispaikka on akvaarion edusta.

Vetäjä: Heike Schlegel
Torstaisin klo 12:30-13:30 Tapaamispaikka: akvaarion edessä

 

Tutkija-kerho (luokille 6-9)

Oletko kiinnostunut teknisestä toiminnasta ja luonnontieteellisistä ilmiöistä? Kysytkö joskus, miksi jotkut asiat ovat niin, niin kuin ne ovat? Oletko kiinnostunut ratkomaan arkipäivän asioita?

Tutkijakerhossa kaikenlaisia asioita tutkitaan perinpohjaisesti. Jos sinulla on jo jokin valmis idea, niin voit heti tarttua siihen ja alkaa tutkimaan sitä. Mutta vaikka sinulla ei olisikaan vielä mitään ideaa, niin ei se haittaa, tule vain mukaan. Me etsimme yhdessä sinulle teeman, jota voit tutkia.

Tutkiminen on hauskaa!

Vetäjä: Maxi Menzfeld
Torstaisin klo 14:10-15:45

 

Oppilasfirma (luokille 10-12)

Oppilasfirmaa vetävät oppilaat itse. He osallistuvat oikeasti markkinatoimintaan ja kokevat välittömästi omien tekemisiensä vaikutukset. Oppilasfirmassa omaksutaan paljon osaamista, jota pelkän klassisen opetuksen aikana on vaikea sisäistää. Toimimme projektimaisesti todellisissa ja vaativissa olosuhteissa, jotka kuitenkin myös edistävät oppilaiden (opiskelu)motivaatiota pitkällä tähtäimellä. Taloudelliset tilanteet tulevat tutuiksi käytännön harjoituksissa.

Kerhossa opimme avaintaitoja, kuten vastuuntunto, tiimityöskentely, kontaktit asiakas- ja toimitustahojen sekä erilaisten yhteistyökumppanien kanssa.

Vetäjä: Dirk Archner
Joka toinen keskiviikko 14:15-15:45

 

Kielet/Teksti

Espanja-kerho luokille 9-12

Kerhossa opetellaan espanjan alkeita, se sopii hyvin aloittelijoille.

Vetäjä: Vera Wolff
Keskiviikoisin klo 15:45-16:30

 

DSH-Newsroom (luokat 8-10)

News, news, news – olipa kyse ns. vääristä uutisista ("fake news"), uusimmasta Kim Kardashianin Instagram-päivityksestä tai normaalista sanomalehtiartikkelista – niin ne kertovat meille, kuinka olemme jatkuvasti erilaisten uutisten ympäröimänä. Mutta kuinka uutiset tehdään? Kuka päättää, mitkä uutiset ovat uutisia? Ja mitä uutiset yleensäkään oikeasti ovat?

Kerhossa muodostamme oman reportteritiimin, jossa on esim. valokuvaajia, reporttereita, SoMe-taitajia ja erilaisia taiteilijoita (esim. piirtäjiä), jotka omassa toimituksessaan käsittelevät DSH:n asioita. Opimme siis oikeaa journalismia SoMen aikakaudella.

Jos olet kiinnostunut kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, piirtämisestä, animaatioista, SoMesta tai muusta vastaavasta ja olet myöskin kiinnostunut tietämään, mitä koulussa tapahtuu, niin silloin olet meidän ”Newsroom”-kerhossa oikeassa paikassa!

Vetäjä: Joonas Ruppel
Viikonpäivä ja kellonaika ilmoitetaan myöhemmin. Mutta jos olet kiinnostunut jo nyt kerhon sisällöstä, niin ilmoittaudu ihmeessä siihen!