Seikkailu meren alla - esiopetusprojekti Lauttasaaren päiväkodissaToukokuussa 2023 Lauttasaaren päiväkodissa järjestettiin toinen meriaiheinen työpaja. Mansikka-ryhmä kehitti paljon mielikuvitusta käyttäen ja aikuisten tukemana upean musikaalin, joka esitettiin 2.6.2023.

Lapset osallistuivat projektiin hyvin aktiivisesti: he keksivät oman meriseikkailunsa, äänitarinan, askartelivat merirumpuja ja harjoittelivat pieniä roolileikkejä. Lapset ja aikuiset suunnittelivat yhdessä rekvisiitat ja puvut. Valmistelujen aikana lapset oppivat paljon lauluja, liikkeitä ja rytmejä.

Seikkailu meren alla - oli musikaalin nimi: Tarina kertoo erilaisista merieläimistä, kuten delfiineistä, merikotiloista, merisiileistä ja värikkäistä koralleista, jotka elävät suuren, vaarallisen meritulivuoren lähellä. Eräänä päivänä pieni klovnikala kuulee meren pohjasta outoja ääniä. Meritulivuori uhkaa purkautua, ja pellekala yrittää varoittaa kaikkia muita merieläimiä. Kaikki eläimet eivät kuitenkaan pysty uimaan tarpeeksi nopeasti ja kauas pois. Sitten yhtäkkiä ne kuulevat kaukaa ihanan äänen, niin kauniin, että ne kaikki hiljenevät. Ja kun ääni tulee lähemmäksi, ne näkevät sen: se on suuri, laulava valas. Ja juuri tämä valas ottaa sitten kaikki merenelävät selkäänsä ja vie ne turvaan toiselle merialueelle... Tämän tarinan sanoma ja viesti on: yhteenkuuluvuus ja apu ovat vaikeina aikoina ylitsepääsemättömän tärkeitä.

Tästä tarinasta kehkeytyi lumoava musikaali, jonka Lauttasaaren päiväkodin Mansikka-ryhmä toi lavalle kevätjuhlassa. Lapset esittelivät ylpeinä oppimiaan lauluja, liikkeitä ja rytmejä ja ihastuttivat yleisöä luovalla esityksellään. Musikaali " Seikkailu meren alla" oli paitsi luova kohokohta Lauttasaaren päiväkodissa, myös arvokas oppimiskokemus esikoululaisille. Suuri kiitos kuuluu Lauttasaaren päiväkodin aikuisille, jotka mahdollistivat tämän projektin ja tukivat sitä sitoutuneesti.