Lauttasaaren esikoulu: asiantuntija kävi kertomassa kasarmielämästäEräs esikoulutyttö oli toivonut, että ryhmässä otettaisiin aiheeksi sotilaat. Hän asuu kasarmin lähettyvillä ja näkee usein sotilaita ja kuulee ampumisen ääniä. Siksi hän halusi tietää, mitä sotilaat oikeasti tekevät ja miten he elävät. Koska sen enempää tytön vanhemmat kuin eskariopettajakaan eivät osanneet antaa tyydyttäviä vastauksia, kutsuimme asiantuntijan käymään.

Niinpä esikouluumme saapui vieraaksi sotilasmestari Maiko Lankau Saksan suurlähetystöstä. Hänen univormunsa taisi tehdä vaikutuksen, koska opettaja ei ollut koskaan kokenut yhtä hiljaista esikoululuokkaa. Onneksi hiljainen hetki oli nopeasti ohi, ja lapset esittivät paljon kysymyksiä. Maiko Lankau kertoi monista tehtävistään ja näytti runsaasti valokuvia. Eskarilaiset olivat hyvin kiinnostuneita kasarmielämästä ja sotilaiden harjoitusohjelmasta.

Lapset esittivät myös syvällisiä kysymyksiä: Kuka määrää sodassa, mitä pitää tehdä? Miltä oikeasti tuntuu olla sodassa? Maiko Lankau vastasi kysymyksiin empaattisesti ja lapsille ymmärrettävästi. Lopuksi eskarilaiset keskustelivat siitä, miten he lopettaisivat sodan, jos saisivat päättää. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että onneksi me saamme elää rauhan aikana!

Lioba Fischer