Koulun keittiö

Koulun keittiö

Olemme koulun oma keittiö. Valmistamme ruoan itse, lukuun ottamatta kappaleruokia (esim. lihapullat, leivitetyt kalaleikkeet). Ruoanvalmistuksessa käytämme raaka-aineita jotka eivät sisällä natriumglutamaattia (E621).

 



Koululounas on monipuolinen, vaihteleva ja ravitsemuksellisesti täysipainoinen. Lounaalla on tarjolla ateriakokonaisuus, joka sisältää lämpimän pääruoan, salaatin/raasteen/juurespalan, ruokajuomia, leipää ja margariinia. Lisäkkeenä tarjoamme kuoripäällisiä perunoita, tummaa/täysjyväpastaa ja -riisiä.

Kuulumme "Portaat luomuun"-valmennusohjelmaan ja olemme saavuttanut ohjelmassa tason 4 (tasot 1-5). Keittiömme on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä omassa toiminnassaan sekä käyttämään luomutuotteita säännöllisesti. Ruokasalin seinästä on luettavissa luettelo käyttämistämme luomutuotteista.

Erityisruokavaliot ilmoitetaan terveydenhoitajalle. Hänen kauttaan tulee ruokavaliokortti keittiöön. Erityisruokavaliot tarjotaan omasta noutopisteestä.

Oppilaat ottavat ruoan itse viidestä pisteestä ja palauttavat astiat astioiden palautuslinjastoon.

Ajankohtaista

Ruokalista 27.2.-17.3.2017

10.02.2017   Viikko 9  Kasvisruoka Ma 27.2. Naudanlihapyttipannu (VL,L,G), salaatti Kasviscouscous, salaatti Ti   28.2. Laskiaistiistai Hernekeitto (VL,L,G), ruisvuokaviipaleet (VL,L), tuorepala Laskiaispulla (VL,L) Laskiaistiistai Quorn-hernekeitto, ruis...

Ruokalista 2.5.-19.5.2017

26.11.2015 Viikko 18 Kasvisruoka Ti2.5. Pinaattiohukaiset (VL,L,M,S), hillo, kreikkalainen salaatti (VL,L,G,S) Pinaattiohukaiset, hillo, kreikkalainen salaatti Ke3.5. Nakkikastike (VL,L), höyrytetyt perunat, salaatti Soijanakkikastike, höyrytetyt perunat, salaatti To4.5. Hernekei...

Ruokalista 10.4.-28.4.2017

26.11.2015 Viikko 15 Kasvisruoka Ma 10.4. Broilericappellipaistos (VL,L,S), salaatti Vuohenjuustopastapaistos, salaatti Ti 11.4. Porkkanapihvit (VL,L,M,G,S), perunamuusi (VL,L,G,S), salaatti Porkkanapihvit, perunamuusi, salaatti Ke 12.4. PääsiäislounasLammaspyörykät (VL,L,M,S), v...

Ruokalista 22.5.-3.6.2017

09.11.2015  Viikko 21 Kasvisruoka Ma22.5. Lihapullakastike(VL,L), höyrytetyt perunat, salaatti Kasviskaalikääryleet, höyrytetyt perunat, yrttikastike, salaatti Ti22.5. Broileripastavuoka (VL,S), salaatti Soijarouhepastavuoka, salaatti Ke24.5. Porkkanapihvit (V...